Homepage Blog Weerbericht +6 uur Informatie

Overwegend bewolkt en af en toe (mot)regen

Geschreven door het KNMI

Het is op veel plaatsen tamelijk bewolkt. Alleen in het oosten en noordoosten schijnt eerst nog de zon. In het westen regent het hier en daar, vanmiddag kan ook elders in het land soms lichte regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De zuidelijke wind is overwegend matig, aan de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Komende nacht zijn er naast wolkenvelden ook enkele opklaringen. Aan het eind van de nacht gaat het in het zuidwesten regenen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidwesten en op de Wadden tot rond het vriespunt in het noorden en oosten van het land en daar kan het opnieuw lokaal glad worden. De wind draait naar een zuidoostelijke richting en is overwegend matig.

Overdag breidt de regen zich over een groot deel van het land uit en lokaal is ook natte sneeuw mogelijk. In het noorden en oosten van het land blijft het zeer waarschijnlijk droog. De maxima liggen rond 3°C, in het zuidwestelijk kustgebied wordt het een graad of 7. De wind is meest matig uit oost tot zuidoost. Aan de zuidwestkust draait de wind naar noordwest en neemt toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Weersverwachting komende 6 dagen :

Vrij veel bewolking en af en toe regen. In de nacht naar zaterdag lokaal nog lichte vorst maar vanaf zondag duidelijk zachter met maximumtemperaturen rond 10°C. Later volgende week overgang naar een droog weertype met geleidelijk meer zon en iets lagere temperaturen. Voor de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend is er kans op een gele waarschuwing voor gladheid.

VR ZA ZO MA DI WO
Temperatuur overdag
4 6/7 10/11 10 8/9 7/9
Temperatuur nacht
0/3 0/2 4/5 8/9 5/7 3/6

 

Neerslag in millimeters
0/5 0/1 1/4 0/1 0/2 0
Neerslag kans
70% 40% 70% 30% 40% 40%

 

Windkracht
3 3 4 3 3 3
Windrichting
ZO ZW ZW Z ZW ZW

 

Zonneschijn kans
20% 20% 10% 10% 10% 10%

 

Normaal (max temperatuur)
5.1 5.7 5.5 - - -
Normaal (min temperatuur)
0.3 0.9 0.7 - - -

Het weer vanaf donderdag 16 december :

Grote kans (ca. 90%) op een droog weertype met daarbij een dalende temperaturen en een toenemende kans op lichte vorst in de nacht en vroege ochtend.

> Radar Herwijnen
> Radar Den Helder
> Download onze Radargram appHomepage

Blog

Weerbericht

+6 uur

Informatie

Twitter

RSS

Contact

DisclaimerDownload de Radargram app


W33R.nl