Homepage Blog Weerbericht +6 uur Informatie

Toenemende bewolking, vanmiddag regen. Komende nacht en morgen enkele buien

Geschreven door het KNMI

Aanvankelijk komt nog op een enkele plek mist voor. Verder is het bewolkt. Geleidelijk wordt de bewolking dikker en in de loop van de middag gaat het van het noordwesten uit regenen. Aan het einde van de middag bereiken de eerste opklaringen het noordwesten. In de avond breiden de opklaringen zich zuidoostwaarts over het land uit. Later in de avond volgen er van het noordwesten uit enkele (winterse) buien. De maximumtemperatuur ligt tussen 4°C in het zuidoosten en 7°C in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en neemt toe matig, aan de kust naar vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar noordwest en neemt langs de kust verder toe naar krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar donderdag wisselen (brede) opklaringen en enkele winterse buien elkaar af. De meeste buien trekken over het noordoosten van het land. De minima liggen tussen 4°C aan de kust tot plaatselijk iets onder nul landinwaarts. Landinwaarts is daardoor lokale gladheid mogelijk. De noordwestenwind is landinwaarts matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig, 6 Bft, langs de noordkust hard, 7 Bft. Vooral in het noorden kunnen in de kustgebieden bij buien windstoten van ca. 70 km/uur voorkomen.

Donderdag overdag trekken er nog steeds enkele buien over het land, die vooral in het oosten winters van karakter zijn met hagel en natte sneeuw. Tussen de buien door is er geregeld ruimte voor de zon. In de avond neemt vooral landinwaarts het aantal buien sterk af. Het wordt in de middag rond 5°C bij een noordwestenwind die boven land matig tot vrij krachtig en langs de kust krachtig, mogelijk af en toe hard is, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Weersverwachting komende 6 dagen :

Vrijdag vooral in het noordoosten eerst nog winterse buien en in de nacht en ochtend kans op gladheid. Vanaf zaterdag opnieuw rustig en meest droog weer met slechts af en toe zon en in de nachten mogelijk mist. De temperaturen liggen iets boven het langjarig gemiddelde. Vrijdag is er in de nacht en ochtend een redelijke kans op een code geel voor gladheid.

DO VR ZA ZO MA DI
Temperatuur overdag
4/6 6/7 7/8 7/8 6/7 6/7
Temperatuur nacht
0/1 1 4/5 4/5 3/4 1/3

 

Neerslag in millimeters
1/2 0/1 0 0 0 0
Neerslag kans
60% 40% 20% 20% 20% 20%

 

Windkracht
5 3 3 2 2 2
Windrichting
NW NW NW W W N

 

Zonneschijn kans
30% 10% 10% 20% 20% 20%

 

Normaal (max temperatuur)
6 5.4 6.5 - - -
Normaal (min temperatuur)
1 -0.2 0.7 - - -

Het weer vanaf woensdag 26 januari :

Aanvankelijk een grote kans (75%) op het aanhouden van het rustige en droge weer bij temperaturen rond normaal. Er lijkt wel tijdelijk meer ruimte voor de zon te komen en ook de nachten worden waarschijnlijk kouder. Aan het einde van de periode neemt de kans op een overgang naar een wisselvalliger weertype toe naar 50%.

> Radar Herwijnen
> Radar Den Helder
> Download onze Radargram appHomepage

Blog

Weerbericht

+6 uur

Informatie

Twitter

RSS

Contact

DisclaimerDownload de Radargram app


W33R.nl